Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.12.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 20 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 1,86 g | 14,98 g | 5,58 g | 491,63 kJ (117 kcal) |
celkově | 37,15 g | 299,57 g | 111,61 g | 9 832,54 kJ (2348 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mrkve očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme mrkev, změklé máslo a vejce. Postupně během zpracování těsta přidáváme vodu, dokud nám všechny suroviny nedrží pohromadě. Těsto vyválíme a vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova asi 10 minut na 180 stupňů.
Výborný, určitě budu delat častěji. Vodu jsem nepridavala.
Moc dobre:-)
Výborné.
Moc dobré, všichni chválí a já.
Vodu jsem ani nepotřebovala. Po upečení mi přišlo takové suché, tak jsem pokapala čokoládou.
Přidat komentář