Autor: | neznámý |
Datum přidání | 07.03.2015 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 40 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,09 g | 40,51 g | 1,75 g | 771,48 kJ (184 kcal) |
celkově | 24,68 g | 324,11 g | 13,99 g | 6 171,80 kJ (1474 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Jablka nastrouháme najemno a dáme vařit do hrnce tak, aby byly přelité. Od té doby, kdy se jablka začnou vařit, tak do nich přidáme puding, skořici a třinový cukr. Mícháme do té doby, než směs zhoustne. Připravíme si kulatou dortovou formu nebo něco, z čeho se to bude dobře vyklápět. Na dno položíme piškoty a zalejeme směsí, můžeme posypat špetkou skořice. Opakujeme do té doby, až naplníme celou formu. Poslední vrstvu dáme jablečnou směs. Dáme vychladit zhruba na 1-2h do chladničky. Vyndáme, vyklopíme a krájíme jako klasický dort.
Do jablek můžeme přimíchat broskve, ale přidáme je až se skořicí a cukrem.
+huricane-expMěla jsem zrovna k dispozici jablka na rychlou spotřebu, tak jsem zvolila tento dortík a paráda! Během vaření jsem jablka podlila hodně vodou, ale ještě jsem poté musela dolévat. I když pustí šťávu, je třeba myslet na to, že se hodně vody odpaří. Pudink jsem pak nasypala rovnou k rozvařeným jablkám, ale je možná lepší ho rozmíchat v teplé vodě zvlášť, aby nevytvořil hrudky. Co se dochucení týče, tak osladit to můžete vždy podle chuti, skořicí také nic nezkazíte. Já jsem ještě přidala trochu citrónové kůry.
nic moc autor píše že jablka mají byt přelité což si myslím že je chyba jablka mají vlastni štávu natáhnou do sebe vody a vody jablka jsou pak bez chuti a jak to autor myslel s tím pudinkem ten puding uvařit zvlášt a pak smíchat nebo to nasypat k tem jablkům sirový. asi sem to udělal špatně ale smíchal jsem puding ve vodě aby se to rozředilo a pak nalil k jablkum aby to zhoustlo jabka a puding naprosto bez chuti tak bud to dělam špatně nebo je to špatnej recept.
Taky často dělávám,zkusila jsem do uvařené hmoty vmíchat tvaroh ve vaničce.Pak jsem prokládala piškotama.Bylo to taky moc dobré
Myslím, že vím co budeme mít zítra jako zákusek. Vypadá jednoduše a určitě bude výborný.
Přidat komentář