Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.12.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Cizrnu propereme a namočíme přes noc. V jiném hrnci ohřejeme olej a osmahneme nadrobno pokrájenou cibulku společně s mrkví, kterou jsme nastrouhali na jemném struhadle. Přidáme sladkou papriku, necháme kraťounce zasmažit (ne na prudkém ohni), přelijeme cizrnu včetně vody pokud je v bio kvalitě. Jinak vodu slijeme a do hrnce použijeme raději vodu čerstvou. Tempeh nasekáme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Společně vaříme pod pokličkou na mírném ohni doměkka. Mezitím si v hrníčku rozmícháme kukuřičnou mouku hladkou s vodou a vlijeme do hrnce těsně před koncem. Vlijeme za stálého míchání do omáčky, necháme přejít varem dokud nám nezhoustne. Pak teprve podle chuti osolíme.Omáčka by měla být poměrně hustá. Podáváme s těstovinami.
Při zahušťování omáčky můžeme do hrnce přisypat hrst pohankové kaše instantní.
jednoduché a dobré... :)
Neuvěřitelná dobrota! A jak jednoduché a rychlé...:)
Přidat komentář