Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.11.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 60 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pomerančová šťáva
Pomerančová šťáva z koncentrátu. Podíl ovocné složky 100 %.…
Brambory důkladně omyjeme od hlíny a uvaříme ve slupce. Kuřecí prso nakrájíme na plátky, zalijeme vodou, osolíme, přidáme bobkové listy a uvaříme doměkka. V hrníčku si rozmícháme rýžovou mouku a vlijeme do hluboké pánve k rozehřátému máslu a přidáme hřebíčky. Podle požadované hustoty doředíme ještě vodou (nebo kuřecím vývare) a za rychlého míchání přivedeme k varu. Ze začátku je důležité hodně míchat, aby se nám nevytvořily hrudky. Omáčku si lehce osolíme a krátce povaříme. Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Oheň ztlumíme téměř na minimum, vlijeme pomerančovou šťávu a už jenom přihřejeme, nevaříme. Podle chuti dosladíme. V omáčce ještě rozmícháme ovesnou smetanu a vymačkanou šťávu z pomerančů.
Přidat komentář