Autor: | Spirala |
Datum přidání | 07.11.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,21 g | 23,14 g | 25,48 g | 1 434,23 kJ (343 kcal) |
celkově | 52,15 g | 231,44 g | 254,82 g | 14 342,30 kJ (3425 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ze surovin vytvoříme těsto, pokud je moc měkké, přidáme malinko mouky. Necháme na 2 hodiny chladit v lednici. Z kusů těsta vyválíme silnější válečky, krájíme na stejné kousky (aby z kousku vyšla kulička o průměru 1 až 1,5 cm). Skládáme na plech vždy 3 ks k sobě do trojlístku. Jednotlivé kuličky poté mírně přimáčkneme. Na závěr potřeme rozšlehaným vajíčkem a na každou kytičku posadíme celý lískový oříšek. Pečeme v troubě na střední teplotě.
Původní recept je z časopisu Knihovnička recepty 22, kde vyšel pod názvem Brněnské kvítečky s ořechy. Je však vydatně upraven a pozměnen na "zdravější variantu".
Vhodné pro pečení s dětmi - válení kuliček a mačkání je ohromná zábava. :-)
Mít tak doma lískáče :(, tak jdu na ně.
Vyzkoušela jsem jen z poloviční dávky. Povedlo se . Je to hezké cukroví a dobré.
Přidat komentář