Autor: | Spirala |
Datum přidání | 07.11.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Lískové ořechy
Skořápkové plody loupané
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 1,40 g | 10,40 g | 7,72 g | 455,17 kJ (109 kcal) |
celkově | 21,00 g | 155,93 g | 115,73 g | 6 827,54 kJ (1631 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ze surovin vytvoříme těsto, necháme přes noc odpočinout v lednici, ráno vynadáne a necháme chvíli při pokojové teplotě. Plníme postupně do formy na rohlíčky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni (plynová trouba stupeň 6 po dobu 6 až 10 minut podle velikosti rohlíčků). Ještě teplé obalujeme ve směsi bio jemného třtinového cukru a bio vanilkového cukru. Na obalování můžeme také použít sušené ovesné mléko smíchané s vanilkovým cukrem.
Pokus o zdravější variantu oblíbeného vánočního cukroví.
Rohlíčky jsou výborné :-) Také jsme dělali každý rohlíček zvlášť ručně :-)
Už se těším až recept vyzkouším, jen asi zvolím klasiku bez formiček. Vyválím hada a pokrájím. Každej bude sice originál, ale bříško to nepozná :). Ještě jednou díky recept, už se mi sbíhají sliny.
Vynikající! Místo lískových jsem použila vlašské ořechy a dala malinko víc cukru - obyčejného třtinového a formovala jsem je klasicky rukou "šuláním" :o)) Příští rok určitě zopakuji, jsou krásně křehké.
Přidat komentář