Autor: | flybee |
Datum přidání | 27.12.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
45 min |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 20 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na pařížský krém
Edelbitter 85%
BIO hořká čokoláda 85% kakaa.
Tesco Finest Ecuadorian 74% Dark Chocolate
Hořká čokoláda. Kakaová sušina nejméně 74%.
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
1 Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice. Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém. Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte. Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi. 2 Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát. Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.
Nejlepší ořechy na světě. Vhodné nejen na vánoce :)
Přidat komentář