Autor: | e.tuto@ |
Datum přidání | 13.02.2012 |
Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 5,85 g | 32,92 g | 3,19 g | 723,37 kJ (173 kcal) |
celkově | 23,39 g | 131,68 g | 12,76 g | 2 893,49 kJ (691 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Dýni nakrájíme (neloupeme, pokud není kůrka ještě příliš tvrdá) a vydlabeme semínka. Rozložíme na vymazaný plech a potřeme marinádou z olivového oleje, soli, česneku a bylinek. Pečeme do změknutí asi na 180 stupňů. Podáváme samostatně nebo jako součást jídla, např. s bramborami.
Tý jo to vypadá skvěle, škoda že musím počkat až bude sezona dýní, abych mohla vyzkoušet, chjo. To asi nevydržím.
Výborné, jednoduché, rychlé...z dýně jsem zatím dělala jenom polévku po které se můžu utlouct, ale po dnešním obědě má polévka zdatného konkurenta. Děkuji za inspiraci.
Přidat komentář