Autor: | lanvin |
Datum přidání | 19.09.2010 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 10 ks |
Přibližná cena: | 60 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Kokosový cukr
Kokosový cukr
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,26 g | 74,08 g | 23,11 g | 2 243,58 kJ (536 kcal) |
celkově | 82,62 g | 740,82 g | 231,06 g | 22 435,80 kJ (5358 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rozehřáté máslo lijeme postupně do mísy k pohankové mouce, promícháme, přidáme pšeničnou mouku a za stálého míchání doléváme vlažnou vodu. Těsto musí mít konzistenci husté zakysané smetany. Přidáme cukr, rozdrobené droždí a špetku soli. Promícháme a dáme na teplé místo. Vykynuté těsto dáme do vymazané formy a pečeme v troubě asi 1 hodinu při 180° C. Bábovku podáváme teplou na talířku pokapanou rozehřátým máslem. Můžeme lehce pocukrovat.
No, jako, zkoušela jsem tento recept a chuťově, je to míň výrazný,přeci jen jsme zvyklí na sladší chuť. Pokud budu dělat příště,tak za mě víc cukru nebo medu. A hlavně, po upečení to mělo takovou kvasničnou příchuť, nechtělo by to to droždí udělat do kvásku? Měli jsme tam akorát kousky nerozpuštěnýho droždí takhle. Takže,jestli se někdy k tomuto vrátím.tak zkusím buď: bez kvasniic. nebo s kvasnicema ale z kvásku a s víc cukru,snad to bude pak fajnovější. při konzumaci jsme si to pocukrovali víc a zkusili i s marmeládou (dalo se to), ale my radši sladší na příště bábovku jako takovou.
Už jsem pekla vaši třetí bábovku. Příprava pohankové bábovky je velice jednoduchá. Po upečení se mi zdála dost suchá. přelila jsem ji opatrně domácím rybízovým džemem a nemělo to chybu.
Muze se delat i celozrnne pohankove mouky?
Já myslím, že je to jedno. Určitě bude dobrá tak i tak.
Přidat komentář