Autor: | neznámý |
Datum přidání | 16.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 13 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,07 g | 73,04 g | 3,78 g | 1 694,28 kJ (405 kcal) |
celkově | 30,22 g | 219,12 g | 11,35 g | 5 082,83 kJ (1214 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a uvaříme do měkka. Brambory si můžeme uvařit i den předem. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle na vál nebo do misky. Přisypeme pohankovou mouku, osolíme a vypracujeme v nelepivé a tvárné těsto. Mouku postupně podle potřeby přisypáváme a zaděláváme do brambor. S moukou to moc nepřeháníme, aby placky po upečení nebyly příliš tuhé. Z těsta si odkrojíme malý kousek, který v ruce vytvarujeme do kuličky a poté na lehce pomoučněném vále vyválíme placku. Tento proces opakujeme, dokud nezpracujeme všechno těsto. Placky pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů na máslem vymazaném nebo pečícím papírem vyloženém plechu. Po 10 minutách placky otočíme a pečeme zhruba další 3-4 minuty. Záleží na typu trouby a také na velikosti placek. Placky jíme jen tak na sucho nebo lehce omaštěné máslem. Uvedené množství je na cca 3 plechy, 2-3 porce.
Placky můžeme opéct také na horké plotýnce rozpálených kamen. Stejně dobře nám může posloužit i pánev s keramickým povrchem.
Přidat komentář