Autor: | Eva |
Datum přidání | 01.03.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
25 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Čočka červená půlená
Loupaná
Základem mých polévek je téměř vždy zeleninový vývar z natí. Posbírám na zahrádce podle sezóny natě od zeleniny, třeba i listy kedlubny. Dávám je také do mrazáku, aby byla dobrá polévka i v zimě. Fantazii se meze nekladou. Použiji i dřevnaté části.Vývar máme hotový a protože červená čočka je velice brzy měkká, nemusíme jí tak dlouho vařit. Nakrájenou zeleninu přidávám postupně od nejtvrdší kedlubny po pórek. Je to z důvodu zachování co nejvíce vitamínů. Před koncem přidáme trochu mletého zázvoru a po odstavení rozpustíme plátek másla.
Kdybychom chtěli obměnit chuť polévky, kořenovou zeleninu napřed osmažíme na másle.
Přidat komentář