Autor: | Eva |
Datum přidání | 13.10.2011 |
Druh receptu | Příloha, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Balsýr Žirovnický sýr balkánského typu
Měkký plnotučný nezrající bílý sýr.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Rajčata Cherry červená
Kulatá. Jakost I.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,56 g | 12,65 g | 18,06 g | 1 038,50 kJ (248 kcal) |
celkově | 19,13 g | 25,31 g | 36,12 g | 2 077,00 kJ (496 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rajčata a papriku důkladně omyjeme a pokrájíme na malinkaté kousky. Balkánský sýr nakrájíme na drobné kostičky a nebo ho můžeme nastrouhat. Pokrájenou zeleninu smícháme v misce se sýrem, pokapeme olivovým olejem. Podáváme jako přílohu k jídlu nebo salát rozdělíme do mističek. Můžeme je pak dozdobit cibulovou natí.
Doporučuji namíchat do salátu ještě červenou nebo zelenou papriku. Salát je pak krásně barevný pro oči.
Salátek,který je ztělesnění pravidla, že v jednochosti je síla. Už se těším na sezónu, až si ho budu moct připravit z domácí zeleniny.
Přidat komentář