Autor: | Eva |
Datum přidání | 01.09.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 80 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,45 g | 15,63 g | 3,28 g | 463,30 kJ (111 kcal) |
celkově | 17,78 g | 62,52 g | 13,14 g | 1 853,19 kJ (443 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na vývar použijeme natě z mrkve a petržele, kedlubny a stonky z celerové natě. Můžeme přidat i okrajové listy kapusty. Vaříme v osolené vodě 1/2 nebo 1 hodinu. Potom zcedíme a do vývaru přidáme ovesné vločky a vaříme do měkka. Pak přidáme mletý zázvor, asi 1/4 malé lžičky, raději opatrně - lépe méně, ochutnat a případně přidat. Mrkev, petržel a kedlubnu orestujeme na másle a krátce v polévce povaříme. Přidáme zelené na drobno nakrájené části pórku. Nakonec přidáme nakrájenou celerovou nať a pažitku, odstavíme a podáváme.
Přidat komentář