Autor: | jenny.zx@ |
Datum přidání | 05.08.2013 |
Druh receptu | Snídaně, Svačina |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | 80 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,74 g | 36,18 g | 8,85 g | 977,17 kJ (233 kcal) |
celkově | 32,88 g | 434,14 g | 106,22 g | 11 726,00 kJ (2801 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Oloupanou rebarboru spařte vodou, nakrájejte na širší kolečka, nakrájejte jablka a smíchejte s 50 g cukru, aby se rozpustil. Poté zpracujte těsto, které rozdělte na dva díly. První díl má 2/3. Z většího dílu vyválejte placku, kterou vyložte vymazanou koláčovou formou včetně stěn. Na plát navršte náplň, posypte skořicí. Z menšího dílu těsta vyválejte placku, kterou se koláč překryje.Koláč se peče na 180 - 200 °C okolo 30 min.
Recept inspirován http://www.svet-zdravi.cz/recepty/dezerty/rebarborovy-kolac a upraven podle sezónního ovoce.
U receptu je přiložený odkaz na zdroj, podle kterého byl koláč upraven. V originálu jsou jahody místo jablek a náplň je ještě s vanilkou.
Přidat komentář