Autor: | lupilup@ |
Datum přidání | 10.06.2012 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
150 g polohrubá mouka
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Ovesné otruby Crusca Di Avena
Ovesné otruby
Lněné semínko
Olejnatá semena
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,37 g | 31,21 g | 5,10 g | 906,89 kJ (217 kcal) |
celkově | 76,42 g | 374,50 g | 61,16 g | 10 882,67 kJ (2599 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
450 ml vlažné vody dáme do nádoby v pekárně, přidat 1 droždí špetku cukru a nechat asi 5-10 minut odpočnout. Přidat mouku, hladkou i polohrubou a lámanku - nechala jsem si nahrubo našrotovat pšenici, sůl, olej a zapnout program těsto. Asi v polovině programu přidám len a sezam, někdy je potřeba přisypat trochu hladké mouky. Nechám chvíli kynout a potom udělám rohlíky - je jich 12, které nechám pořádně vykynout. Při kynutí je potřu vodou a posypu semínky a vločkami. Dám upéct. Jsou výborné.
Od sousedky :)
Co je to prosím lámanka? :), já znám jenom pohanku lámanku. Nejsou to otruby a nebo šrot. Jinak nevím co pod tím představit. Prosím o odpověď. Už se moc těším na rohlíčky až si je dáme. Moc děkuji za recept a zasvěcení.
Přidat komentář