Autor: | neznámý |
Datum přidání | 17.12.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 10 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Uvetta Sultanina
Rozinky, bezlepkové, bio.
Rozinky Suntree
Rozinky, nesířené - sušené ovoce
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,44 g | 20,30 g | 9,59 g | 751,96 kJ (180 kcal) |
celkově | 51,60 g | 304,50 g | 143,81 g | 11 279,34 kJ (2694 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rozinky a vlašské ořechy nasekáme v robotu na menší kousky. Na vále s ostatními surovinami vypracujeme v tužší těsto. Postupně do těsta přidáváme vodu, dokud se nám všechny ingredience nespojí. Těsto zabalíme do fólie a necháme nejlépe přes noc odpočinout v lednici. Druhý den asi hodinu před začátkem pečení vyndáme z ledničky, aby nám těsto v pokojové teplotě zvolnilo. Několikrát ještě propracujeme v ruce a můžeme začít tvořit kytičky. Část těsta odkrojíme nožem a vyválíme váleček, který pokrájíme na stejné díly. Formičku nejlépe ve tvaru kytičky vysypeme moukou (poprvé je nutné ji vymazat máslem, aby mouka držela - při další kytičce už není potřeba) a odkrojený díl prsty vtěsnáme dovnitř. Vyklepneme (formičku pohodíme na vál a kytička nám krásně vypadne). Pečeme při 180 stupních asi 10 minut. Doba pečení se odvíjí od velikosti zvolené formičky.
Přidat komentář