Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžové knedlíčky plněné tempehem
Autor: rachell30
Datum přidání 23.05.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 5 min
Počet porcí: 1 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 g rýžové mouky (glutinous )
  • 75 g uzeného tempehu
  • 2 lžičky kuzu škrobu
  • špetka soli
  • 80-110 ml teplé vody (dle potřeby)
  • pažitka
  • 2 PL tamari
  • asijský zeleninový salát
  • černé sezamové semínko
  • sriracha (dle chuti)
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Rýžovou mouku smícháme s teplou vodou, kuzu a špetkou soli. Těsto by mělo být dostatečně tuhé. Nemělo by příliš lepit či se drolit. Necháme ho odležet v lednici 30 min. Mezitím si připravíme náplň. Uzený tempeh rozmačkáme či nakrájíme na menší kousky, přidáme pažitku, sůl, pepř a dobře promícháme. Poté z těsta uděláme placičky a plníme tempehem. Vaříme je ve vroucí vodě s tamari asi 5 min., dokud nevyplavou. Hotové knedlíčky posypeme sezamovým semínkem, pažitkou. Pokud máte rádi pikantní jídla, můžete knedlíčky dochutit pálivou omáčkou Srirachou. Dobrou chuť.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Bude úspěch nebo rozčarování?

    Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

    16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

    Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

    Monitoring dietární expozice roku 2024

    Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

    Další zajímavé recepty