Autor: | stepnickovas |
Datum přidání | 19.05.2014 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | 20 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Brambory oloupeme a umyjeme, poté vaříme asi 15 minut. Do vlažné vody vložíme masox a pomalu rozpustíme, až se voda začne vařit, vložíme do ní sójové maso a vaříme ještě asi 10 minut. Poté měkké maso slijeme a ještě dochutíme solí a pepřem. Na talíř si připravíme zeleninovou oblohu (rajčata, okurky, papriky..) a přidáme maso s bramborem, brambory ještě posypeme jarní cibulkou. Dobrou chuť! :-)
Já osobně sójové maso také klidně mohu bez ochucení, ale můžete třeba příště místo ne moc vhodného masoxu zkusit dobrou sójovou omáčku (Kikkoman či přímo Shoyu/Tamari), uvidíte, že masíčko bude moc dobré a přitom nebude potřeba žádný masox;)
Mě osobně to sójové maso zase tak moc nechutná proto přidávám masox, ale určitě by to bez masoxu bylo zdravější :-)
Bez masoxu by to nešlo? Já myslím, že ano a naopak by to bylo daleko chutnější díky přirozené chuti a ne nějaké chemické umělotině, co se snaží nahradit chuť masa..;)
Přidat komentář