Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldovo-jáhlové krekry s kmínem
Autor: neznámý
Datum přidání 30.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
35 min
Doba vaření: 12 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky hladké
  • 100 g jáhlové mouky hladké
  • 100-130 ml vody
  • 6 g kypřícího prášku bez fosfátů
  • 1 malá mrkev
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička drceného kmínu 
  • 1/2 lžičky sladké papriky mleté
  • 1/2 lžičky soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,15 g 23,02 g 2,66 g 553,45 kJ (132 kcal)
celkově 31,45 g 230,19 g 26,60 g 5 534,47 kJ (1322 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Obě mouky smícháme s kypřícím práškem, kmínem, solí a sladkou paprikou. Přidáme na jemno nastrouhanou mrkev a olivový olej. Postupně zapracováváme do těsta vodu. Množství vody záleží na typu zakoupené mouky. Plech vyložíme pečícím papírem a předehřejeme troubu na 190°C. Na pomoučněném vále vyválíme placku a ozdobným rádýlkem vykrajujeme čtverečky. Pečeme asi 12 minut, záleží na velikosti krekrů. Uvedené množství je na 3 plechy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty