Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.09.2011 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Skořicový cukr
Cukr bílý krupice s přísadou skořice.
Citronat la Perla
Citronát nakrájený na kostičky.
Rokrájíme si jablka a zbavíme jádřinců (nehodí se moc ty tvrdá jablka), ze surovin na směs vypracujeme těsto do ideální konzistence (eventuelně můžeme přidat třeba med, který to dobře spojí) a vyklademe do vykrájených jablíček. Hotová jablíčka dávám do formiček, nebo pokud drží a nepřevalují se stačí na plech a na vrch ještě trošku kvalitního másla. Dám do trouby a až ucítím vůni, je hotovo:-) Peču zhruba 20 minut, než se vše pěkně zapeče - chce to hlídat, dobrou chuť.
Moc chutná sacharidová a kalorická bomba :). Jablíčka jsem zkusili s borůvkovou a angreštovou marmeládou, kandované ovoce jsem neměla jak pomlít, tak jsem ho tam nasypala nakostičkované, jak bylo z pytlíku :) Bylo to sladké, teplé, moc dobré, akorát mi svědomí asi nedovolí si to v brzké době zopakovat :)
Jojo, u nás je to jeden z nejoblíbenějších dezertíků, i pro děti fajn, určitě raději udělám toto, než jim dávat třeba kupované tyčinky či jiné sladkosti:-)
Přidat komentář