Autor: | Lucka |
Datum přidání | 01.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Lacrum Uzený eidam 45%
Polotvrdý plátkový sýr, 45% tuku v sušině, 56% sušiny.
Hořčice IL Nutrimento
Hořčice, celá semena. Bezlepková.
Mustard American Style
Hořčice na americký způsob
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 39,63 g | 9,16 g | 20,92 g | 1 618,13 kJ (386 kcal) |
celkově | 79,27 g | 18,31 g | 41,83 g | 3 236,25 kJ (773 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Připravíme si krůtí maso a osolíme, na olivovém oleji orestujeme, mezitím si pánvičce uděláme směs z 1/2 jemně pokrájené cibule, žampionů a papriky a orestovanou směs odstavíme. Masíčko si vytřeme nějakou kvalitní hořčicí (třeba i dijonskou) a poklademe směsí na kterou dáme nakonec plátkový uzený eidamský sýr, do kterého maso s náplní jakoby zabalíme, aby drželo pohromadě. Nakonec dám maso ještě zapéct tak, dokud se sýr nezačně rozpouštět a zlátnout, tím i spojí směs s masíčkem, takže se nerozpadá a je to krásně šťavnaté, jen to chce hlídat, aby se sýr neroztekl úplně. Jako přílohu jsme zvolili rýži nebo brambory.
Dělala jsem takto i z kuřecího masa a chuť byla také vyníkající.
Bylo to moc dobré. Jen jsem neměla eidam plátkový,tak jsem to posypala parmazánem. A když jsem to dala zapéct,tak jsem to ještě podlila vodou,aby to nebylo suché a bylo to moc dobré :-)
Přidat komentář