Autor: | Lucka |
Datum přidání | 08.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 17,48 g | 43,27 g | 4,63 g | 1 214,63 kJ (290 kcal) |
celkově | 52,43 g | 129,80 g | 13,89 g | 3 643,90 kJ (870 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdřív je potřeba předem namočit čočku - ideálně přes noc, nebo použít červenou čočku, která se namáčet nemusí. Pak si nakrájíme na kostičky papriku a pokrájíme okurku zbavenou slupky na plátky. Cibulku najemno nakrájíme. Čočku uvaříme klasicky podle návodu a mezitím si na pánvičce a oleji dáme zesklovatět 3/4 cibule, přidáme papriku a chvilku necháme restovat. Nakonec přidáme okurku, čočku a zbytek pokrájené cibulky. Vše důkladně promícháme a necháme dojít. Osolíme a posypeme najemno nakrájenou petrželkou. Před podáváním ještě pokapeme kvalitním olejem nebo pro chuť můžeme přidat vinný ocet.
Tak salát je hotov. papriku a okurku jsem teda do pánvičky nedávala,to mi bylo škoda,ale cibulku ano. Salát je dobrý,ale asi by to chtělo vícero zeleniny,jinak to celkem jde,není to tak špatné :-)
Přidat komentář