Autor: | neznámý |
Datum přidání | 21.09.2010 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 15 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
NÁPLŇ:
Povidla s meruňkami Poiret
Povidla bez přidaného cukru a chemických látek. Pro získání 100g…
Povidla - se švestkami Poiret
Povidla bez přidaného cukru a chemických látek. Pro získání 100g…
la Perla Pomerančová kůra kandovaná
Pomerančová kůra kandovaná. Proslazené ovoce, kostky.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,40 g | 26,07 g | 11,26 g | 912,17 kJ (218 kcal) |
celkově | 36,01 g | 391,07 g | 168,93 g | 13 682,55 kJ (3268 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Z mouky, tuku a strouhané mrkve vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta vyválíme plát silný 3 mm a tvořítkem na mušličky vykrájíme kolečka. Naplníme ochucenými povidly, pomocí tvořítka tvarujeme mušličky, klademe na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C asi 15 min. Horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Dělala jsem už několikrát. Sice z celozrnné pšeničné mouky, ale i tak to byla dobrota. A ještě teplé byly nejlepší!
Přidat komentář