Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.08.2011 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 30 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na posypání:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 8,36 g | 63,98 g | 5,43 g | 1 428,48 kJ (341 kcal) |
celkově | 66,88 g | 511,86 g | 43,43 g | 11 427,83 kJ (2729 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
V misce smícháme nejprve obě mouky, třtinový cukr, vejce, prášek do pečiva a karob. Na konec zalijeme vodou a důkladně promícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané menší koláčové formy nebo pekáčku. Poklademe půlkami vypeckovaných švestek. Rovnoměrně posypeme mákem, třtinovým cukrem a máslovými vločkami. Pečeme na 180 stupňů do růžova.
Ze zvědavosti jsem upekla švestkový koláč, i když n z menší dávky a přidala jsem přece jen do těsta lžíci olivového oleje. Koláč se povedl a navíc za chvíli byl rozebrán, nezbylo nic.
Sezóna švestek si žádá švestková jídla a proto jsem vyzkoušela tenhle švestkový koláč. Trochu sem se bála použití jenom vody a žádného oleje ani mléka, výsledek byl překvapující. Místo karobu jsem dala kakao na vaření, už se ho ale chystám koupit. Švestkový koláč určitě ještě někdy upeču.
Přidat komentář