Autor: | Sunriska |
Datum přidání | 11.10.2013 |
Druh receptu | Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 15 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Na posypání:
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,90 g | 31,16 g | 17,04 g | 1 187,30 kJ (284 kcal) |
celkově | 79,20 g | 249,31 g | 136,28 g | 9 498,40 kJ (2269 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Smícháme mouku s práškem do pečiva, vmícháme najemno nastrouhaný sýr, vejce a změklé máslo. Vypracujeme vláčné a ne příliš tuhé těsto, které vyválíme na tloušťku 3 mm. Část posypeme červenou paprikou, část kari kořením, mákem apod...Rádýlkem rozkrájíme na obdélníčky. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C asi 15 minut. Necháme v troubě dojít.
Sušenky jsou ideální k vínku..:) Pokud vymyslíte i jinou variantu, čím sušenky navrch posypat, podělte se o své nápady! :)
Opět jsem dělala tyto sušenky a zase povedly, tentokrát kečupové a s kari :-)
Sušenky jsou výborné. Dělala jsem je na oslavu k vínu. Dala jsem na doporučení kari, papriku. Lněné semínko, to jsem ale musela dát na vodou potřené těsto, jinak by se po upečení sesypalo pryč. A na 4. čtvrtinu jsem si dala oblíbenou kombinaci - rajče a bazalka. Takže doporučuji rajče (kečup) bazalka. Pro mě lepší varianta, než z listového těsta, které ráda nemám. Takže pro takovéto příležitosti budu dělat sušenky tyto ;-)
tak upečeno a právě dlabeme ještě teplé, v troubě máme ještě jednu várku. Příště už vše vmíchám do těsta. Na válení mám pouze malé prkénko a tak se mi to dělalo špatně, posyp by všude jinde, jen ne na těstě :). Jinak nám moc chutnají.
+čmeláčekDěkuji za tipy, česnek by mě nenapadl a zní to hodně lákavě..:) Příště vyzkouším!Sýr jsem použila Goudu..
posypat kmínem a sušeným česnekem nebo čerstvým :-)
prosím, jaký sýr jsi konkrétně použila?
Přidat komentář