Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vegan česnekové máslo
Autor: Martin Vozka
Datum přidání 04.08.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 0 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: 75 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 ks veganského másla Alsan Bio
  • česnek (podle chuti, já mám chuť  tak cca 1 malou nebo 1/2 větší paličky)
  • vločky Nori - 3 - 4 PL (nejsou moc cítit, tak by mohlo být klidně i 4 PL)
  • sůl 1 čl (já používám Himalájskou)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Máslo nakrájet na větší kostky, nechat při pokojové teplotě povolit, přidat česnek, sůl, vločky Nori a dohladka rozmixovat ručním mixérem. Dobře uzavřít v plastové misce a dát do lednice ztuhnout. Používám na domácí kváskový chléb. Obvykle nakrájím rajčata a cibulku. Ale dá se i jen na chleba nebo topinku.

Příběh receptu

Mám rád chleba s máslem a česnekem, jenže se mi nechtělo vždy loupat česnek a krájet si ho na plátky, tak jsem to zjednodušil takhle a vylepšil jsem to řasou.

Tipy na vylepšení

Může se použít i levnější varianta "másla" Alsan, která není Bio a vyjde to o cca 20,-Kč levněji. Ale zase, pokud člověk nenatírá tlustou vrstvu, vydrží to v ledničce poměrně dlouho, takže ani těch 75,-Kč se mi nezdá až tak moc.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty