Autor: | Zdravá máma |
Datum přidání | 07.04.2015 |
Druh receptu | Svačina, Zákusek |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 12 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Vegetol gold
Rostlinný jedlý olej jednodruhový
Slunečnicový olej
Rostlinný jedlý olej. Jednodruhový, slunečnicový.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,82 g | 54,68 g | 4,73 g | 1 239,38 kJ (296 kcal) |
celkově | 93,82 g | 656,20 g | 56,75 g | 14 872,61 kJ (3552 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si vytvoříme z droždí kvásek. Odlijeme asi 100 ml mléka, které ohřejeme. Do menší misky rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru, lžíci mouky a teplé mléko. Necháme asi 15 minut v teple vzejít kvásek.Troubu si rozehřejeme na 150°C. Do velké mísy prosejeme mouku, přidáme vzešlý kvásek, zbytek mléka a cukru, olej, vejce a špetku soli. Prohněteme a vypracujeme hladké a nelepivé těsto.Těsto lehce poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme 45 minut kynout. Pak těsto přeneseme na pomoučený vál a vypracujeme ptáčky. Klademe na plech vyložený pečícím papírem, pomašlujeme rozšlehaným vejcem, dolepíme křidýlka a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Postup na ptáčky: Z těsta oddělíme kousky o velikosti vlašského ořechu. Z jednotlivých kousků vyválíme válečky 1-2 cm široké a asi 20 cm dlouhé. Váleček uvážeme v uzlík, jeden konec vytvarujeme jako zobáček. Přiděláme oči z kousků čokolády, hřebíčku nebo rozinek. Druhý konec uzlíku zatlačíme a nožíkem několikrát nařízneme a vytvoříme ocásek.
Dobrý den, díky za upozornění a vyzkoušení receptu. Byla tam chyba v gramech cukru z 250 na 125, již jsem to přepsala:)
Ptáčci se povedli díky přesnému popisu..Je to překvapivě jednoduché! :) Jenom doporučuji dát méně cukru, dala jsem necelých 200 g a i tak je to na mě dost sladké..A během pečení přikrýt alobalem, aby se nepřipalovaly zobáčky..;)
Přidat komentář