Autor: | hasanka |
Datum přidání | 13.02.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Mléko čerstvé polotučné Moravia
Čerstvé mléko polotučné - pasterizované. Tuk min. 1,5%.
Čerstvé mléko polotučné
Mléko čerstvé polotučné, vysoce pasterované. Obsah tuku nejméně 1,5 %…
Mléko polotučné 1,5% tuku
Čerstvé mléko polotučné 1,5 % tuku
Sůl jemnozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Sůl hrubozrnná Trapani Sale
Z přírodní rezervace poblíž Trapani (Sicílie).
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,03 g | 15,68 g | 10,90 g | 756,77 kJ (181 kcal) |
celkově | 12,06 g | 31,36 g | 21,80 g | 1 513,55 kJ (361 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Oloupanou mrkev a brambory nakrájíme na kolečka, brokolici rozdělíme na malé růžičky. Vložíme do zapékací misky, přidáme tymián, sůl a plátek másla. Dáme péct a cca po 80 minutách zalijeme směsí z mléka a zakysané smetany. Dopečeme do zlatova cca 10 minut.
Jednoduché, rychlé, chutné. Pekla jsem mnohem kratší dobu. Manžel zapečené brambory apod. nemusí, tohle mu kupodivu chutnalo:-)
Přidat komentář