Autor: | neznámý |
Datum přidání | 06.09.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | 70 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Petit chévre doux
Francouzský čerstvý sýr z pasterovaného kozího mléka, krájený.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 10,47 g | 44,69 g | 8,35 g | 1 344,74 kJ (321 kcal) |
celkově | 31,41 g | 134,08 g | 25,06 g | 4 034,23 kJ (964 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Předvaříme si pohanku - asi 4 minuty ve 300-400 ml vařící vody se špetkou soli. Vodu podle potřeby dolijeme tak, aby pohanka nezůstala úplně suchá. Mezitím předehřejeme troubu na 175°C. Omytou či oloupanou cuketu nakrájíme na kolečka a nastrouháme (nebo nadrolíme) kozí sýr. Sýr smícháme s malým stroužkem prolisovaného česneku a zakysanou smetanou. Jakmile je pohanka skoro měkká, přesypeme ji do menší zapékací misky a položíme na ni plátky cukety. Necháme 5-10 minut uležet (nejlépe přikryté). Poté na pohanku s cuketou vylijeme směs smetany se sýrem a necháme zapéct v troubě cca 5-7 minut do změknutí cukety.
Jelikož je směs stále sypká, můžeme podávat například na listu ledového salátu.
Přidat komentář