Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohankové rizoto s krůtím masem, mrkví a parmezánem
Autor: neznámý
Datum přidání 31.03.2021
Druh receptu Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

250g krůtích prsou 200g pohanky 200g mrkve 1 celá šalotka 2 lžíce olivového oleje Sýr parmezán (Parmigiano-Reggiano) - 30g

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Příprava pohanky : 1. Pohanku před vařením důkladně propláchneme studenou vodou. 2. V hrnci přivedeme dostatečné množství vody k varu (poměr vody a pohanky je vždy uveden na obalu daného výrobku). 3. Pohanku vaříme po podkličkou na mírném ohni zhruba 15 minut. 4. Po uvaření slijeme přebytečnou vodu. Příprava krůtího masa a zeleniny : 1. Krůtí prsa si nakrájíme na nudličky. 2. Červenou cibuli a mrkev nakrájíme na proužky. 3. Krůtí prsa a nakrájenou zeleninu restujeme v hlubší pánvi po dobu několika minut a po té necháme dusit pod pokličkou (je možné přilít trošku vody) dokud není maso zcela hotové. 4. Koření používáme dle libosti (sušené bylinky, sůl, pepř) 5. Po tom, co je směs masa a zeleniny hotová, tak k ní přídáme i uvařenou pohanku a vše smícháme dohromady. 6. Při podávání ozdobíme čerstvě nasekanými bylinkami, zakápneme olivovým olejem a posypeme nastrouhaným parmezánem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty