Autor: | Frodik |
Datum přidání | 08.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Omáčka:
Tradiční české máslo
Máslo
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Hořčice IL Nutrimento
Hořčice, celá semena. Bezlepková.
Mustard American Style
Hořčice na americký způsob
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,76 g | 68,48 g | 10,94 g | 1 791,14 kJ (428 kcal) |
celkově | 58,58 g | 410,91 g | 65,64 g | 10 746,82 kJ (2567 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout (vařím den předem). Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Doprostřed nasypeme mouky, vločky, vejce, rozpuštěné máslo a sůl. Zpracované těsto rozdělíme na stejné dílky, z nich vyválíme válečky a nožem nakrájíme špalíčky. Vaříme ve vroucí a osolené vodě. Jakmile nám vyplavou, ještě krátce povaříme. Hotové vyjmeme cedníkem a necháme odkapat přebytečnou vodu. Z másla a mouky si vyrobíme zápražku. Máslo rozpustíme a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem nebo vodou, osolíme a přivedeme k varu. Poté přidáme hořčici, mírně osladíme a doředíme smetanou. Špalíčky podáváme s natvrdo uvařeným vajíčkem a hořčicovou omáčkou.
Inspirovala jsem se částí receptu a udělala pouze pohankové špalíčky a byly naprosto luxusní, jemnější než klasické bramborové šišky. Hořčicovou omáčku určitě také brzy vyzkouším.
Výborný recept!! Trochu som musela improvizovať a miesto ovsenej smotany použiť sójový jogurt, ale výsledok stál za to. Sójový jogurt samotný nedoporučujem :)
Přidat komentář