Autor: | Dita |
Datum přidání | 03.08.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 80 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Pilos Smetana kysaná
Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 16,95 g | 62,00 g | 11,75 g | 1 752,08 kJ (418 kcal) |
celkově | 135,57 g | 496,03 g | 94,03 g | 14 016,60 kJ (3348 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory uvaříme i se slupkou a necháme vychladnout, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi zahřejeme mléko, přisypeme mouku, zakysanou smetanu, okořeníme a důkladně promícháme. Zeleninu orestujeme na másle. Zapékací misku vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, vložíme vrstvy brambor, které prokládáme zeleninou. Poslední vrstvu polijeme uvařenou kaší, poklademe natrhanými kousky sýru a pečeme na 180 stupňů dozlatova.
Přidat komentář