Autor: | neznámý |
Datum přidání | 08.08.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 4,93 g | 32,66 g | 3,15 g | 759,84 kJ (181 kcal) |
celkově | 19,71 g | 130,66 g | 12,59 g | 3 039,38 kJ (726 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle osmahneme na hrubo nastrouhanou mrkev s petrželí, zhruba v polovině přisypeme krupici a dosmahneme. Zalijeme vodou, vsypeme písmenka, přidáme nať z mrkve a osolíme. Vaříme do změknutí. Pokud neseženeme nať z mrkve v bio kvalitě, můžeme dát na vývar oloupanou cibuli. Jsou-li písmenka téměř měkká, vyndáme nať z hrnce a přidáme na kousky pokrájený pórek. Už jen krátce povaříme a na závěr přidáme rozšlehané vajíčko.
Polévka výborná, hustá a ani mi v tom to maso nechybělo,jak se to povedlo :-) to budu dělat častěji, mňam :-p
Přidat komentář