Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.07.2011 |
Druh receptu | Svačina |
Doba přípravy surovin: |
5 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 1 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Olešnický tvaroh jemný
Olešnický tvaroh jemný. Sušina 23%, tuk 2%.
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Do tvarohu vmícháme protlak a sůl, namažeme na žemli, dáme krevetky pokrájené s žampionem a paprikou. Pro zvýraznění můžeme lehce posypat pažitkou a lehce "přimáčkneme" druhou polovinou žemle. Podáváme ihned.
Místo krevetek můžeme dát i jiné drůbeží maso.
Z tohoto receptu jsem byla trochu v rozpacích. Jak upravit žampion, jak krevety? Nakonec jsem si přečetla, že žampiony se mohou syrové (což jsem nevěděla) a že krevety taky, ale jen ty, které jsou opravdu čerstvé. Takže jsem je předtím udělala v páře. Jinak k samotné žemli. Pomazánka je dobrá, krájená směs taky, ale přijde mi, že dohromady to moc nefunguje. Protože pomazánka je chuťově výrazná (ale obyčejná a levná) a ta krájená směs, to, co dělá tuto sváču zajímavou (a taky pěkně drahou), je zase velmi chuťově jemná. Takže při jídle byla cítit jen tvarohová pomazánka... zbytek moc ne, což byla škoda. Spíš bych si dovedla představit tu směs samotnou jako salát. Jo a taky se mi vůbec nepodařilo dostat celé toto množství na jednu žemli, já jsem z toho měla žemle dvě. Ale vůbec to nevadilo ;-)
Přidat komentář