Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Artyčoková srdíčka s rajčatovou salsou
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 16 artyčokových srdíček (já použila konzervované, od firmy Horica z Makra, 800g)
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • olej
  • 3 lžíce sherry octa
  • 50 ml suchého sherry
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce směsi nasekaných bylinek (bazalka, majoránka, petržel, tymián,...)
  • sůl (popř. pepř)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Artyčoky nakrájejte na poloviny a nechte okapat. Nakrájejte cibuli a česnek nadrobno. Rajčata oloupejte a nakrájejte na kostičky. Cibuli a česnekem dejte zesklovatěte na trošce oleje. Přimíchejte rajčata a duste asi 8 minut. Mezitím si smíchejte sherry ocet s sherry a olivovým olejem. Poté přimíchejte k podušeným rajčatům. Do směsi přimíchejte i bylinky. Nešetřete s nimi! Na dno mísy rozprostřete artyčoky a ty zalijte rajčatovou směsí. Nechte 3 hodiny odležet v ledničce. Podávejte se selským chlebem.

Tipy na vylepšení

z kuchařky: Tapas


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty