Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninová polévka s červenou čočkou
Autor: neznámý
Datum přidání 20.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g červené čočky
  • 3 brambory
  • 2 mrkve s natí v bio kvalitě
  • 1 petržel 
  • 1 plátek másla
  • 1 hrst pórku
  • 2 lžíce petrželky
  • kmín
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,83 g 44,52 g 1,38 g 997,38 kJ (238 kcal)
celkově 55,32 g 178,07 g 5,53 g 3 989,53 kJ (953 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si uděláme zeleninový vývar z natí mrkve. Do vroucí vody hodíme celé natě mrkve, které jsme před tím důkladně omyli. Poté si očistíme a nakrájíme zeleninu na kostičky. Po 10 minutách přidáme do hrnce brambory, kmín a sůl. Po dalších 5 minutách přidáme mrkev, petržel a propranou červenou čočku. Je-li zelenina měkká, vyjmeme nať z hrnce. Pórek a petrželku pokrájíme na drobno, přidáme do hrnce a dvě minutky povaříme. Na úplný závěr v polévce rozpustíme trochu másla, promícháme a můžeme podávat.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Bude úspěch nebo rozčarování?

Některé pobuřuje, některé děsí a někdo je velmi spokojený... O čem, že je to…

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Další zajímavé recepty