Autor: | neznámý |
Datum přidání | 20.07.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | 40 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Čočka červená půlená
Loupaná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,83 g | 44,52 g | 1,38 g | 997,38 kJ (238 kcal) |
celkově | 55,32 g | 178,07 g | 5,53 g | 3 989,53 kJ (953 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si uděláme zeleninový vývar z natí mrkve. Do vroucí vody hodíme celé natě mrkve, které jsme před tím důkladně omyli. Poté si očistíme a nakrájíme zeleninu na kostičky. Po 10 minutách přidáme do hrnce brambory, kmín a sůl. Po dalších 5 minutách přidáme mrkev, petržel a propranou červenou čočku. Je-li zelenina měkká, vyjmeme nať z hrnce. Pórek a petrželku pokrájíme na drobno, přidáme do hrnce a dvě minutky povaříme. Na úplný závěr v polévce rozpustíme trochu másla, promícháme a můžeme podávat.
Přidat komentář