Autor: | jakkkdy@ |
Datum přidání | 30.06.2013 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 85 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | 50 Kč |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Na strouhání:
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninový vývar Brodo vegetale
Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
Zeleninový vývar
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
Zeleninový vývar pálivý
Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
V osolené vodě uvaříme propláchnuté kroupy do skoro měkka. Vývarem nastavíme vyvařenou vodu a přivedeme k varu. Vložíme zeleninu, okmínujeme a vaříme do změknutí. Nakonec přidáme bylinky a koření – kari, petržel, pažitku. Podle potřeby osolíme a opepříme.Mezitím si vypracujeme těsto na strouhání. Hrubou mouku zpracujeme s vajíčkem a troškou soli. Těsto nastrouháme na hrubém struhadle rovnou do polévky. Nestrouháme vše. Polévka by byla moc hustá. Zbytek těsta zabalíme do alobalu a uložíme do lednice (nenecháváme více jak tři dny – moc vysychá) , případně nastrouháme na utěrku či papír a necháme vyschnout. Dáme do dózy a skladujeme v lednici pro další použití.
Tip: polévku můžeme podávat i bez strouhání. Na začátku můžeme uvařít více krup.
Přidat komentář