Autor: | neznámý |
Datum přidání | 03.01.2012 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
50 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,00 g | 40,47 g | 1,60 g | 954,24 kJ (228 kcal) |
celkově | 35,01 g | 202,37 g | 8,01 g | 4 771,20 kJ (1140 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory i se slupkou důkladně omyjeme a uvaříme ve vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Podle chuti osolíme, doprostřed rozklepneme vejce a pomalu zaděláváme mouku, dokud se nám těsto nebude lepit. Těsto vyválíme do šišky a postupně odkrajujeme stejné díly. Z jednotlivých dílků potom vyválíme na pomoučněném vále placky, které vyskládáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut na 200 stupňů. Po 10 minutách placky otočíme necháme dopéct. Jestliže se nám placky po okrajích pálí, troubu zeslabíme. Naopak, pokud se nepečou zesílíme. Hotové placky můžeme lehce potřít máslem, anebo je jíst jen tak na sucho.
Přidat komentář