Autor: | flybee |
Datum přidání | 09.12.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 6 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Na těsto:
Na náplň:
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 6,65 g | 40,19 g | 6,07 g | 1 030,63 kJ (246 kcal) |
celkově | 39,89 g | 241,14 g | 36,42 g | 6 183,78 kJ (1477 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku prosijeme do mísy, přidáme do ní olej a sůl a promícháme. Postupně přiléváme studenou vodu, až získáme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a odložíme zatím do chladu. Brambory nakrájíme na malé kostky, zelí stejně jako cibuli najemno a česnek prolisujeme. Na hluboké pánvi rozehřejeme olej a restujeme hořčičné semínko. Až začne vydávat výraznou vůni, přisypeme kmín, brambory a restujeme. Přidáme cibuli s česnekem a zbylým kořením. Důkladně promícháme a nakonec přidáme zelí. Dochutíme solí a několik minut podusíme pod pokličkou do polosyrova. Na pomoučeném vále vyválíme plát silný asi 2-3 mm a miskou vykrajujeme placičky cca 15 cm. Doprostřed klademe dostatek náplně, přeložíme půlkruhem těsta, přitlačíme okraje a ozdobnými záhyby těsto spojíme. Klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 20-25 minut ve vyhřáté troubě při 220 stupních.
Klasické indické jídlo, které najdete ve všech indických kuchařkách. Existuje spousta variant náplní.
moc děkuji a dělám furt. Je to dobré pro zdraví a odlehčení si od masa...
Prosím jak se udělají ty krásné okraje, to po kouskách překrývám a překrývám nebo se okraj zaruluje a pak se tam prsty vytlačí jak to stiskávám k sobě vlnka. Recept bych chtěla co nejdříve vyzkoušet, musí to být mňamka.
Carme, je to překrývané. Držím palce, ať se to povede a snad Vám bude chutnat :)
Jsou naprosto výborné, ty necelé dvě hodiny práce se vyplatili. Udělala jsem hromadu náplně, kterou máme jako přílohu, během vaření jsem tak dlouho ukusovala náplň, až se pomalu do mě nevešla upečená samosa. Musím, ale říci, že ze začátku se mi vůbec nedařilo, první se mi potrhal, ostatní už s přimouřením oka šli, jen to jsou takové nadité kopečky různě vyboulené :). Až u toho poslední jsem se do toho už trochu dostala. Jste moc šikovná, máte jeden jako druhý, jsou výstavní. Recept je výborný. Doporučuji.
Fakt moc dobré. Také doporučuju.
Přidat komentář