Autor: | flybee |
Datum přidání | 27.12.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | neuvedeno |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Cizrna Horeca
Luštěnina cizrna
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Ghí přepuštěné máslo
Máslo Ghí. Přepuštěné máslo.
Skořice mletá Mikado
Skořice, mletá
Do velké mísy prosejte cizrnovou mouku a přidejte koření, sůl a kypřící prášek. Pomalu přidávejte studenou vodu a míchejte, až dostanete řídké těsto, dostatečně husté k obalování zeleniny.Zeleninu nakrájejte dříve, než rozehřejete ghí. Velké růžičky květáku můžete předvařit, ostatní zeleninu použijte syrovou.Ve středně velké pánvi rozehřejte ghí nebo rostlinný olej. Ghí je dostatečně rozpálené, když vhozená kapka těsta okamžitě vyskočí na povrch a prská. Nyní vložte do těstíčka hrstku nakrájené zeleniny a dobře ji obalte. Spolu obalujte jen zeleninu téhož druhu - každý druh budete smažit odděleně. Obalenou zeleninu vyndávejte z těstíčka jednu po druhé a rychle ji vkládejte do horkého ghí, až je celý povrch ghí zaplněn. Smažte několik minut, dokud nejsou pakory zlatohnědé a křupavé, potom je vyndejte a nechte okapat. Všechny pakory smažte tímto způsobem, nikdy nesmažte více než jednu vrstvu najednou.
Z Kršnovy vegetariánské kuchařky.
Do pakor lze použít prakticky jakýkoli druh zeleniny. Zeleninu, kterou použijete, krájejte na kousky přibližně stejné velikosti, aby se smažily stejnou dobu. Baklažány, cukýny, brambory, tykev a karotku můžete nakrájet na kostky nebo na malé kousky, květák a brokolici na růžičky a papriky na kolečka nebo na proužky. Růžičkovou kapustu, chřest a složené špenátové listy můžete použít celé. Můžete podávat napíchané na špejli.
Přidat komentář