Autor: | neznámý |
Datum přidání | 22.11.2011 |
Druh receptu | Oběd, Svačina, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
20 min |
Doba vaření: | 12 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 2,38 g | 18,62 g | 3,72 g | 494,30 kJ (118 kcal) |
celkově | 19,01 g | 148,96 g | 29,77 g | 3 954,40 kJ (944 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku smícháme v misce společně s kořením, lehce osolíme a společně s vodou vypracujeme těsto. Těsto by mělo být krásně vláčné a nelepivé, spíše měkké než tuhé. Pomocí lžíce odkrajujeme malé kousky těsta, vytvarujeme koule a ty potom rozválíme válečkem na hodně pomoučněném vále na placky. Pečeme na máslem vymazaném plechu ve středně vyhřáté troubě. Asi po 7 minutách otočíme a pečeme dalších zhruba 5-6 minut.
Z mé zkušenosti doporučuju šetřit kmínem a nešetřit rozmarýnem. Také je dobré placky mírně přepéct, mají pak mnohem lepší chuť. Placky samy o sobě mě moc nezaujaly. Příprava je sice jednoduchá, ale pokud by se do času mělo počítat i uklízení, tak jsem se do 20 minut nevešel ani omylem. Podotknu že jsem dělal několik várek a ani jedna nedopadla tak, že by mi stála za tu práci. Některé placky se mi nepochopitelně nafukovaly (asi způsobeno čerstvým rozmarýnem) a obecně mi moc nechutnala kombinace rozmarýnu a špaldy.
Přidat komentář