Autor: | neznámý |
Datum přidání | 05.07.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 70 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 7,46 g | 72,27 g | 11,89 g | 1 780,21 kJ (425 kcal) |
celkově | 59,68 g | 578,18 g | 95,15 g | 14 241,69 kJ (3401 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory i se slupkou uvaříme a necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na vál. Přisypeme pohankovou krupici, máslo, třtinový cukr, osolíme a doprostřed vyklepneme vejce. Vypracujeme tuhé těsto. Na pomoučněném vále vyválíme placku 3 mm silnou, nakrájíme na čtverce podle velikosti ovoce, které pak zabalíme do trojúhelníkového tvaru. Hotové taštičky vložíme do vroucí vody a vaříme 8-10 minut. Podáváme sypané perníkem a polité máslem.
Přidat komentář