Autor: | neznámý |
Datum přidání | 29.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Mák mletý 100 %
Olejnatá semena loupaná.
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Jako první si uvaříme brambory hodně doměkka a po zchladnutí je rozmělníme-rozmačkáme, pak si k nim postupně přidáváme vejce, mouku, hnědý krupicový cukr a sůl a vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme malé šišky. Ty pak dáme do vařící a osolené vody. Když jsou hotové šišky vyndáme na talíř, lehce zalijeme rozpuštěným máslem a posypeme mletým mákem. S kupovanými se nedají srovnat:-)
Na oslazení místo moučkového cukru je dobrý med, javorový sirup a nebo obilný slad. Kdo chce může ještě posypat strouhaným kokosem nebo sušeným ovesným nápojem.
No nenadchlo mě to, bylo to jak kaše..a když to nechutná mě, tak to je co říci. K obědu jsme si to dali, ale zbytek šel slepicím. Ty si na tom snad pochutnali více.
Přidat komentář