Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.02.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
60 min |
Doba vaření: | 35 min |
Počet porcí: | 8 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
10 čerstvých vajec
Vejce nosnic v klecích. I. třída jakosti - vejce čerstvá A.
6 čerstvých vajec
Čerstvé vejce nosnic v klecích. Jakostní třída: I. třída jakosti -…
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 9,55 g | 59,79 g | 3,29 g | 1 355,45 kJ (324 kcal) |
celkově | 76,44 g | 478,34 g | 26,31 g | 10 843,60 kJ (2590 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Nejdříve si uvaříme brambory se slupkou a necháme vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle do mísy či na vál, nasypeme bylinky a sůl. Dále přidáme vejce, na másle osmahnutou cibulku a posypeme moukou. Vypracujeme středně tuhé těsto, Během hnětení případně podle potřeby přisypáváme mouku. Z těsta vytvarujeme válečky, které opatrně vkládáme do vroucí vody. Vaříme, dokud nám špalíčky nevyplavou nahoru. Uvařené špalíčky podáváme s osmahnutou jarní cibulkou. Jako příloha se hodí podušená zelenina.
Knedlíčky můžeme před podáváním posypat tvrdým aromatickým sýrem.
Do těsta jsem nasekala čerstvou bazalku a petrželku. Výtečné. Nikdy by mě nenapadlo vmíchat do bramborového těsta bylinky.
Skvělý nápad, takové vylepšené špalíčky. :) Na vrch jsem osmahla pórek a jako přílohu zelí. Mňamka!
S tou osmahnutou cibulkou přímo v těstě-bezva nápad.
Přidat komentář