Autor: | neznámý |
Datum přidání | 25.06.2010 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 90 min |
Počet porcí: | 5 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
BIO Italská sůl česneková
Jedlá česneková sůl - mletá
Sůl himalájská růžová jemná
Sůl himalájská růžová jemná
Jaroměřický plátkový sýr EIDAM 30%
Polotvrdý polotučný sýr
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 17,18 g | 76,78 g | 8,09 g | 2 073,00 kJ (495 kcal) |
celkově | 85,89 g | 383,88 g | 40,45 g | 10 365,00 kJ (2476 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Brambory i se slupkou omyjeme a uvaříme. Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme pohankovou strouhankou. Oloupané brambory rozdělíme na tři stejné díly. Brambory strouháme rovnou do zapékací misky. Nejprve jednu skupinu brambor, pak posypeme majoránkou, osolíme a zase nastrouháme další díl brambor. Postup ještě jednou zopakujeme. Na závěr poklademe plátky sýra a pečeme dozlatova.
Tak tohle byla mňamina! Sýru se mi zdálo pomálu, tak jsem přidala víc a výsledek byl famózní! I když plísňové sýry nemusím moc často, tady se chutě perfektně rozvinuly. Určitě zopakuji:)
Přidat komentář