Autor: | neznámý |
Datum přidání | 23.06.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
40 min |
Doba vaření: | neuvedena |
Počet porcí: | 3 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Bílý jogurt z Valašska
mléčný produkt
Jogurt bílý Boni
Jogurt bílý
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 3,85 g | 23,88 g | 4,06 g | 671,07 kJ (160 kcal) |
celkově | 11,56 g | 71,65 g | 12,18 g | 2 013,22 kJ (481 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Omyté brambory uvaříme ve slupce a vychladlé brambory oloupeme. Očištěnou mrkev, petržel a celer uvaříme doměkka. Cibuli a jarní cibulku osmahneme na olivovém oleji. Červenou řepu propereme v sítu pod tekoucí vodou. Uvařenou zeleninu pokrájíme na malé kousky, přimícháme ji k řepě a bramborám, které jsme pokrájeli nebo přes drátěné kolečko promačkali na kostičky. Jemně osolíme, přidáme osmahnutou cibulku a jogurt. Dochutíme citrónovou šťávou a také třtinovým cukrem. Bramborovou směs důkladně promícháme. Pokud nebudete salát hned konzumovat, jogurt do salátu vmíchejte až těsně před podáváním.
Mňam, zbylo mi pár brambor ve slupce od předchozího jídla a nevěděla jsem co s nima, proto jsem byla ráda za tento recept, který přišel v pravý čas :). Salát s řepou je opravdu dobrý, snědli jsme ho samotný bez žádný přílohy, škoda že nám nezbylo víc brambor.
Přidat komentář