Autor: | neznámý |
Datum přidání | 01.07.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
30 min |
Doba vaření: | 50 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Zasněžené mandle Bio
Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Kokosový olej BIO RAW
Jedlý rostlinný olej jednodruhový.
BIO Kokosöl nativ
Bio olej kokosový
Mandorle Italiane
Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
Kukuřice Nowaco
Hluboce zmrazená kukuřice.
Bulgur Arax
Drcená pšenice
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,16 g | 77,97 g | 5,41 g | 1 694,34 kJ (405 kcal) |
celkově | 52,65 g | 311,88 g | 21,63 g | 6 777,37 kJ (1619 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Bulgur se vaří ze všech surovin asi nejdéle, proto jím začneme. Propláchnutý bulgur zalijeme vrchovatým hrníčkem vody a vaříme na mírném ohni pod pokličkou asi 25 minut. Během vaření není potřeba míchat. Rýži též propláchneme vodou a uvaříme do měkka pod pokličkou v poměru 1:2 s vodou. Zelí nakrájíme na drobné kousky. Dále si připravíme mandle. Spaříme je horkou vodou, necháme pár minut odstát a oloupeme. Kokosový olej rozpustíme v hluboké pánvi, přidáme kukuřici, pokrájené zelí, osolíme a podusíme pod pokličkou. Jakmile je zelí měkké a kukuřice prohřátá, vmícháme kari koření, uvařenou rýži a bulgur. Důkladně promícháme a vše ještě pár minut povaříme. Podáváme zdobené mandličkami.
Přidat komentář