Autor: | neznámý |
Datum přidání | 26.09.2012 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
15 min |
Doba vaření: | 45 min |
Počet porcí: | 4 ks |
Přibližná cena: | 150 Kč |
Chuť: | |
Cena: | |
Obtížnost: | |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Bulgur Arax
Drcená pšenice
Paprika sladká mletá Vitana
Paprika sladká mletá
Pomodori Pelati San Fabio
Loupaná rajčata v rajčatové šťávě - pasterováno.
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,89 g | 62,61 g | 4,40 g | 1 322,11 kJ (316 kcal) |
celkově | 55,55 g | 250,43 g | 17,61 g | 5 288,44 kJ (1263 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Bulgur lehce posolíme a zalijeme horkou vodou poměr 1:2 (bulgur:voda). Minutu povaříme a necháme odstát. Mezitím nakrájíme na drobno cibuli, česnek a osmahneme. Poté přidáme čerstvý zázvor, také na drobno nasekaný (zázvoru stačí malý kousek, je velmi aromatický) a zakápneme citronem. Přidáme špetku chilli, sladkou papriku, indické koření a pepř. Dále přidáme loupaná rajčata i s rajčatovým nálevem; pokud je máme v celku, tak je pokrájíme. Nadrobno nakrájíme papriky a cuketu a přidáme k rajčatům. Tuto směs vaříme do měkka. Po vyvaření přebytečné vody z rajčat můžeme lehce dosolit a smícháme s bulgurem.
Jídlo je to dobré a zdravé,jen jsem to trošku přehnala s tím chilli,ale nakonec se to dalo,jinak nám to moc chutnalo :-)
Tohle jídlo nám chutnalo, bulgur a ovčí sýr máme moc rádi, směs koření byla zajímavá, cuketa byla v jídle výborná.
Přidat komentář