Autor: | neznámý |
Datum přidání | 24.10.2011 |
Druh receptu | Oběd, Večeře |
Doba přípravy surovin: |
10 min |
Doba vaření: | 20 min |
Počet porcí: | 2 ks |
Přibližná cena: | neuvedena |
Chuť: | nehodnoceno |
Cena: | nehodnoceno |
Obtížnost: | nehodnoceno |
Přidat vlastní foto
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Babiččina směs Ano
Hluboce zmrazená zeleninová směs
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
Bulgur Arax
Drcená pšenice
Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
1 porce | 13,37 g | 57,09 g | 8,53 g | 1 378,95 kJ (329 kcal) |
celkově | 26,74 g | 114,17 g | 17,06 g | 2 757,89 kJ (659 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do hrnce vsypeme několikrát propraný bulgur, přidáme špetku soli a lžíci olivového oleje. Zalijeme horkou vodou a dusíme na mírném ohni pod pokličkou za občasného míchání. Vaříme v poměru 1 díl bulguru a 2 díly vody. Po 5 minutách přidáme směs bylinek a zeleninu, po dalších 5 minutách omyté a na kousky pokrájené špenátové listy. Zhruba po 15 minutách by měl bulgur téměř všechnu vodu vstřebat. V této chvíli vypneme vařič, promícháme s prolisovaným česnekem a necháme pod pokličkou dojít. Podáváme sypané sezamovými semínky.
Bulgur je lehce stravitelná obilovina, obsahuje vlákninu, vitamíny a minerály. Má lehce oříškovou chuť a voňavý nádech obilí.
Bulgur vaříme podobně jako rýži, neměl by být rozvařený, spíše měkčí a neměla by být pod ním téměř žádná voda.
:)
Přidat komentář