Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Carpaccio z červené řepy
Autor: zelisko
Datum přidání 15.04.2014
Druh receptu Oběd, Příloha, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 červená řepa
  • rukola
  • půl balíčku balkánského sýra
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 1 ervená cibule
  • balsamikový ocet
  • 1 lžička třtinového cukru

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,68 g 27,74 g 15,45 g 1 114,12 kJ (266 kcal)
celkově 11,36 g 55,49 g 30,89 g 2 228,25 kJ (532 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby zhruba na 45 minut. Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, které rozložíme na talíři. Na řepu rozložíme rukolu a posypeme balkánským sýrem.

Zálivka: Smícháme med, olej, sůl, pepř, šťávu z citrónu a zálivkou přelejeme nachystanou řepu.

Karamelizovaná cibule: Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovata, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až začne cibule karamelově vonět, trochu osolíme a přidáme balsamikový ocet. Prohříváme tak dlouho, dokud se ocet neodpaří. Připravenou cibulí ozdobíme nachystané carpaccio.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

16.10. byl SVĚTOVÝ DEN VÝŽIVY

Světový den výživy připomíná právo na kvalitní jídlo pro všechny bez rozdílu.

Monitoring dietární expozice roku 2024

Systém monitorování zdravotního stavu obyvatelstva ČR ve vztahu k životnímu…

Lyofilizované jahody

Rodiče, sportovce i zájemce o zdravý životní styl by mohl zaujmout test…

Další zajímavé recepty